Promotion Video

Saturday, 14 November 2015

Perbezaan Antara Powergold dan Publicgold

✨ POWER GOLD ✨
> Owner = Muslim (bayar zakat)
> Konsep Perniagaan - 3 dlm 1 (Saving, Trading & Networking)
> Boleh dilakukn secara online & offline
> Modal Stokis = RM3,800
> Keuntungan hasil dari Trading & Networking.
> Setiap belian emas ada bonus
> Bonus² lain jika perkenalkan kpd rakan melalui Networking
> Seminar & Ilmu Emas diberikan percuma
>> Kos pos rm6.35 utk > 1 item.

✨ PUBLIC GOLD ✨
> Owner = Non Muslim (tak bayar zakat)
> Konsep Perniagaan - Trading
> Boleh dilakukn secara offline
> Modal Dealer = RM20k
> Keuntungan hasil dari trading sahaja
> Ada bonus tertentu atas pembelian ulangan emas
>> Kos pos rm30 setiap item gold..kalau beli 4 keping 10g kena rm30 x 4=120

M. Nasir Gunakan Dinar Emas Sebagai Mas Kahwin

Salah seorang artis popular yang menggunakan dinar sebagai mas kahwin ialah M Nasir ketika berkahwin dengan Marlia Musa pada 31 Ogos 2000.

Mas kahwin mereka ialah 13 dinar [nilai 1 dinar pada masa itu (tahun 2000) hanya RM153.00]. Apa yang uniknya dalam majlis akad nikah itu ialah M.Nasir memilih untuk menggunakan wang dinar emas sebagai bayaran mas kahwinnya kepada pengantin perempuan.

Tiga belas keping wang dinar emas bernilai RM2,000 menjadi bukti penyatuan kedua-dua mereka.
Menurut M.Nasir, dia memilih wang dinar tersebut kerana 'ingin kembali kepada tradisi Islam.'
(petikan dr utusan online arkib 03/09/2000)

Jenis2 Bonus Powergold

Bonus 1
Apabila anda menaja org. PG akan bg rm40 utk pakej gold (380), rm400 utk pakej super powergold (rm3800) & rm50 utk pakej solid gold (rm450)

Bonus 2
Apabila anda berjaya menaja 2 org. Syarikat akan bg insentif paring sbyk rm30 utk pakej gold & solid gold & rm300 utk pakej super powergold. Syarat mesti ada kaki C. Maksudnya penuhkan kaki A1, B1 & C.

Bonus 3
Anda akan dpt apabila set A2 ada sepasang & B2 ada sepasang. PG akan bg 10% dr hasil pairing group tersebut kpd anda. Maksimum PG akan bg 33% hasil paring org bwh kita.

Bonus 4
Setiap gram emas yg anda beli, PG akan pulangkan rm1 kpd anda. Cthnya: Anda beli 10g goldbar. PG akan beri anda rm10.

Bonus 5
Setiap gram emas yg dibeli oleh org yg anda taja, anda akan dpt rm1.
Cthnya, anda taja Ali. Ali bli 4 kping dnar (4.25g × 4 = 17g). Maka PG akan beri bonus Ali rm17 & anda pun dapat rm17 juga.

Untung Ke Kalau Saving 1Gram 1Bulan?

BOLEH UNTUNG KE KALAU SAVING 1GRAM, 1BULAN?

Jom lihat
12 bulan ada 12 gram

Di darabkan dgn 5 tahun sblm tahun 2020 yg dijangkakan harga emas rm500 1gram
Bermakna kita ada 60gram
Jadi 60g X RM500 = RM30,000

Rm30K ini saving yg kita ada kalau kita maintain 1gram 1 bulan selama 5 tahun.
Agak2 boleh tak kalau kita SAVING duit dlm masa 5 tahun RM30K?

Goldbar dan Dinar

•••••••••[ GOLDBAR & DINAR ]•••••••••

GOLDBAR
========
● Ketulenanya adalah 999.9 atau bergred 24k. Biasa org panggil emas 10.
● Dipasaran kini ada yg dijual sekecil 1gram & berkombinasi 5g, 10g, 20g, 50g, 100g & ke atas.
● Goldbar ni berbentuk segi empat.
● Spread di Powergold dlm 7% (ahli)
● Jika mampu milik boleh miliki sekecil 1gram dlm bajet RM200.


DINAR
=====
● Dinar berbentuk syiling yg juga diperbuat drpd emas. Ianya merupakan syiling sunnah atau islamic coin.
● Di pasaran kini Dinar Emas ada yg berketulenan 916 & 917 tapi masih lagi bergred 22k. Ada juga yg dijual dalam ketulenan 999 bergred 24k seperti mana yang dijual di Powergold.
● Berat bagi Dinar Emas ni telah ditetapkan mengikut piawaian sejak zaman Khalifah Umar lagi yang mana berat 1 Dinar Emas ialah 4.25g yg bersamaan dengan 10 dirham.
● Kombinasi Dinar Emas di pasaran kini ada yang dijual sekecil 1/4 dinar, ada juga 1/2 dinar, 1 dinar, 2 dinar, 4 dinar, 5 dinar, 8 dinar, 10 dinar, 20 dinar.

3 KONSEP MUDAH & 4 BONUS LUMAYAN

3 KONSEP MUDAH POWERGOLD

1. SAVING : Membeli & menyimpan EMAS sekurang2nya 1 gram 1 bulan 1 keluarga.

2. TRADING : Beli emas dgn harga ahli, kemudian jual pada harga pasaran. Untung runcit terus dapat kepada anda hasil dari jualan tersebut.

Mcm dropship, anda boleh tunjuk produk emas (link website produk) kpd keluarga, saudara mara dan kawan2 malah sesiapa sahaja. Ambil order dan buat payment kepada syarikat. Dan syarikat akan menguruskan penghantaran.

⚠ Jika berlaku kehilangan / barang tidak sampai, syarikat akan bayar ganti rugi kepada anda.

~ http://agc139.com/product/productlisting

3. NETWORKING : Anda boleh berkongsi kepada keluarga, saudara mara atau kawan2 malah sesiapa sahaja yang berminat dgn emas atau berniaga emas utk join sebagai ahli...setiap kemasukan ahli baru syarikat akan membayar BONUS SPONSOR kpd anda.

Info Emas

● Wang kertas bukanlah sebagai penyimpan terbaik, kerana nilainya yg lemah.
> Nilai wang kertas akan menyusut dlm jangka masa yg panjang. 
> Inflasi akan memakan nilai wang kita, ini menyebabkan nilai wang kertas di tangan kita skrg x sama dgn nilainya pada masa akn datang.

Contohnya begini :
> [Thn 2005] RM1 kita boleh beli 5 Biji Kuih
> [Tahun 2010] RM1 kita boleh beli 3 Biji Kuih je
> Tahun 2015 ??? 4 Biji = RM2
+ di situ kemorosatan nilai matawang hampir 50%. 

Tahukah anda?

Mengapa saya pilih pelaburan/perniagaan emas?

Mengapa saya memilih pelaburan emas / perniagaan emas berbanding perniagaan lain ?
--------------------------------------------
1. Emas tidak rosak – Emas tidak akan rosak jika disimpan terlalu lama berbanding produk lain.

2. Tidak Turun Nilai – Emas tidak akan turun nilai , malah ajaibnya semakin lama disimpan semakin tinggi nilainya.

3. Tidak akan rugi – Anda tidak akan rugi , jika emas yang anda miliki tidak terjual.

4. Tidak memerlukan modal yang besar – Ramai yang beranggapan perniagaan emas memerlukan modal yang besar.Bagi saya emas tidak memerlukan modal yang besar berbanding perniagaan lain.

Ramai yg nak saving tapi taknak jadi ahli sebab katanya taknak trading & networking.
-------------------------------------------
Yuran ahli hanya serendah RM350 (gold) free syiling emas 0.5g dan bayar sekali seumur hidup.

ANTARA SERVIS YANG SYARIKAT SEDIAKAN

Hukum Jual Beli Emas Online

Secara asasnya, Jual beli emas hendaklah secara on the spot. Sesuai dengan Hadis Nabi SAW. Dengan kata lain, Emas itu menjadi milik si pembeli sebaik sahaja bayaran dilakukan. Islam Is The Only Way Of Life. Pasti ada jalan penyelesaian. :)

Hukum Fiqh menerima dua kaedah pemilikan:

1. Pemilikan Hakiki
2. Pemilikan Hukmi

Pemilikan Hakiki - Kita dapat lihat barang yg dibeli tu didepan mata kita dan dapat disentuh dan dipegang dengan tangan. Ia bertukar tangan sebaik bayaran dilakukan.

Pemilikan Hukmi - Barang yang kita beli tu ada di tempat lain. Ia sudah menjadi milik kita sebaik bayaran dilakukan. Cuma perlukan masa beberapa hari untuk proses penghantaran dan sebagainya.

Pelbagai Pandangan Tentang Emas

✨ Emas hanya barang perhiasan
✨ Emas mahal
✨ Emas allergic
✨ Emas rugi

Ramai rasa ASB, Hartanah, Minyak,Simpanan duit dan lain2 lagi untung dari emas

Jgn lupe RM/wang nilainya semakin susut.. Ramai x pernah terfikir emas ini sgt bagus utk long term investment.

✅ Saving 1 Gram 1 Bulan
> Untuk pendidikan anak-anak
> Untuk beli rumah (Tidak perlu buat loan)
> Kad Kredit terbaik (Tiada interest dan Tidak akan diblacklist bank)
> Sebagai satu perniagaan
> Tiada tarikh luput (Simpan lama2 makin mahal)
> Dan..banyak lagi

Powergold Bukan MLM

Saya nak perjelaskan lagi ye. Ada orang salah faham bahawa powergold ni adalah MLM.

Powergold bukan MLM. Pendapatan kita bukan pada atas orang. Tapi pada emas yang kita beli dan jual. Itu pun kalau kita buat trading. Sekiranya kita dapat mengajak orang jadi ahli. Syarikat akan bagi bonus @ komisen kepada kita sebagai tanda usaha kita memperkenalkan Powergold.

Bila dah jadi ahli. Tak nak cari orang pun tidak mengapa. Tidak ada masalah. Kita tidak menyuruh anda mencari orang lain. Kita menggalakkan orang simpan emas. Slogan kita pun 1 Bulan 1 Gram 1 Keluarga.

Dan pendapatan kita bukan atas orang semata-mata seperti mana MLM yang berlambak diluar sana. Harap penjelasan ringkas ini dapat membantu kita. Tukar persepsi dan tanya pada ahli dan cuba buka minda dan sangkaan kita.

In Sya Allah semua keraguan akan dapat di atasi dengan baik.

Tuesday, 10 November 2015

PENGENALAN POWERGOLD

Profil Syarikat

  • Powergold Dot Biz Sdn. Bhd. (1036711-K)
  • No.886, Taman Kempas, 09000 Kulim, Kedah
  • 100% milik bumiputera yang telah lama berkecimpungan dlm industri perniagaan emas selama 11 tahun.
  • Syarikat terlibat dalam menghasilkan produk barangan emas, jualan runcit dan borong dan belian barangan emas terpakai.
  • Selari dengan perkembangan dan kenaikan harga emas mendadak sejak 5 tahun kebelakangan ini maka pihak Syarikat merasakan sudah sampai masa untuk membuka peluang kepada masyarakat untuk memanfaatkan keadaan ini dan seterusnya menjadikan ia sebagai suatu perniagaan yang menguntungkan baik secara ONLINE mahupun OFFLINE.
  • Anak syarikat milik pembekal emas Amethyst Gold Creation Sdn. Bhd. (951063-K)
  • Pengurusan & Pentadbiran
CEO~ En. Azrul
COO~ En. Takiyuddin